Σπιτικά 7days!!!

Μιας και άνοιξαν τα σχολεία, όλες οι μανούλες ψάχνουν νόστιμες, υγιεινές και λιχουδιάρικες λύσεις για το καθημερινό κολατσιό των παιδιών τους στο σχολείο... λοιπόν... φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε 😉😋😀!!! Είναι τόοοοσο αφράτα και νόστιμα... κάτι μεταξύ τσουρεκιού και μπριος... που όμως μπορείτε να "παίξετε" πολύ ως προς την γέμιση... από σοκολάτα, μαρμελάδα και καραμέλα μέχρι φρέσκα φρούτα, ταχίνι με μέλι, κρέμα ζαχαροπλαστικής με κούκις και οοοοτι άλλο φανταστείτε!!! Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν (και εσείς βέβαια θα κοιτάτε να προλάβετε κανένα στα κλεφτά 😅😃)... Λοιπόν, σταματάω να λέω άλλα και σας δίνω την συνταγή 🍫🍞🍓🍭🍴🍬




Υλικά:

40γρ αλεύρι
200γρ νερό
580γρ αλεύρι σκληρό
210γρ γάλα
50γρ κρέμα γάλακτος
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή σπορέλαιο)
60γρ ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
12γρ αλάτι
1 αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό για επάλειψη
Κομμάτια κουβερτουρας, μερέντα, μαρμελάδα ή ότι άλλο μας αρέσει για  την γέμιση



Εκτέλεση:

Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι (40γρ) και με μία μαρίς ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Σκεπάζουμε το μείγμα μας με μεμβράνη τροφίμων και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά (1-2 ώρες περίπου δηλαδή).
Στην συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το μείγμα που είχαμε στο ψυγείο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να γίνουν μία μάζα. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 15' . Η ζύμη μας θα κολλάει αρκετά αλλά έτσι πρέπει! Την σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (30'-60' περίπου ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου μας). Έπειτα λαδώνουμε τα χέρια και τον πάγκο μας ελαφρά και τουμπάρουμε την ζύμη μας. Την κόβουμε σε ίσα μέρη (εμένα μου βγήκαν 20) και τα κάνουμε μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 15' περίπου να ξεκουραστούν. Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι, το ανοίγουμε με τον πλάστη μας, στην μέση του βάζουμε την γέμιση που επιθυμούμε και το διπλώνουμε σταυρωτά όπως έναν φάκελο.
Εναλλακτικά μπορούμε να τα διπλώσουμε σκέτα και να τα γεμίσουμε αφού ψηθούν με ένα κορνέ (εγώ σε όσα έβαλα κουβερτούρα, την έβαλα πριν ψηθούν και τα υπόλοιπα τα γέμισα μετά με το κορνέ).
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν (περίπου 45').
Όταν είναι έτοιμα, τα αλείφουμε με το αβγό
και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα με αντιστάσεις για περίπου 20' λεπτά ή μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν και στην συνέχεια ένα ένα τα διπλώνουμε με μεμβράνη τροφίμων. Κατά αυτόν τον τρόπο διατηρούνται για μέρες φρέσκα και αφράτα 😉 Καλή επιτυχία!!!






Σχόλια