Μπιφτέκια λαχανικών!!!
Πεντανόστιμα, τραγανά και πανεύκολα μπιφτέκια λαχανικών για όσους νηστεύουν ή είναι χορτοφάγοι. Δοκιμάστε τα 😋😋😋🌽🍅🍆
Πεντανόστιμα, τραγανά και πανεύκολα μπιφτέκια λαχανικών για όσους νηστεύουν ή είναι χορτοφάγοι. Δοκιμάστε τα 😋😋😋🌽🍅🍆
Υλικά:
3-4 βρασμένες και
πολτοποιημένες πατάτες
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 καρότο τριμμένο στη χοντρή
πλευρά του τρίφτη
1/2 φλιτζ.τσαγιού καλαμπόκι
βρασμένο
3/4 φλιτζ.τσαγιού αρακά
βρασμένο
1 ψιλοκομμένη πιπεριά
Αλάτι
πιπέρι (μπόλικο)
½ κουτ.γλυκού ρίγανη
αποξηραμένη
1/2 κουτ.γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
χυμός 1/2 λεμονιού
½ φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
½ κουτ.γλυκού καπνιστή
πάπρικα
1/2 φλ.τσαγιού μαϊντανό
ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα:
2 κουταλιές αλεύρι για όλες
τις χρήσεις αναμειγμένο με 1/2 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι δημητριακά σε
σκόνη ή τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Βουτάμε αρχικά στο μείγμα του αλευριού και τελευταίο στα τριμμένα δημητριακά (Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα καταψύξουμε και να τα τηγανίσουμε οποιαδήποτε άλλη στιγμή θέλουμε απευθείας από την κατάψυξη).
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και βγάζοντάς τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 2-3 λεπτά. Καλή επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα:
*Τρώγονται υπέροχα σκέτα,
μέσα σε σάντουιτς, τοστ ή ακόμα και σε σουβλακόπιτα.
**Η δόση αυτή βγάζει περίπου
25 τεμάχια αναλόγως βέβαια και το μέγεθος που θα τα κάνετε.
***Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα,
μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, να τα ραντίσετε με
λίγο ελαιόλαδο και να τα ψήσετε στον φούρνο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου