Λευκός κορμός του ονείρου!!!
Τι περιγραφή να κάνω εγώ τώρα γι'αυτόν τον κορμό...το μόνο που θα σας πω είναι ότι από οταν δοκίμασα αυτόν δεν ξαναέφτιαξα τον κλασικό που τον λάτρευα...!!Δοκιμάστε τον και θα κακαταλάβετε τον λόγο....😀😋😍🍫🍩


Υλικά:

3 πακέτα πτι μπερ
200γρ βούτυρο φυτικό
1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
80γρ καρύδα
250γρ λευκή κουβερτούρα
160γρ γάλα
60γρ κονιάκ
1 κούπα καρυδόψιχα


Εκτέλεση:

 Ξεκινάμε σπάζοντας τα μπισκότα στα τέσσερα και βάζοντάς τα σε ενα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και το περιχύνουμε στα μπισκότα. Προσθέτουμε την καρύδα και τα καρύδια και  ανακατεύουμε καλά για να μουσκέψουν και να μαλακώσουν. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βγάζοντάς την από το "μάτι" προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη. Περιχύνουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στρώνουμε το κάθε ένα μέρος πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ρολάρουμε με προσοχή και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Μπορούμε να φτιάξουμε τον κορμό μας και χωρίς να έχουμε καταναλώσει το ζαχαρούχο γάλα με πολύ ωραία αποτελέσματα επίσης... απλά κατά την γνώμη μου με την καραμέλα απογειώνεται ο κορμός.
**Αν σας δυσκολεύει το τύλιγμα μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ που προηγουμένως έχετε ντύσει με μεμβράνη τροφίμων ώστε να μην κολλήσει όταν το ξεφορμάρετε.

***Εαν θέλετε πριν σερβίρετε τον κορμό σας, μπορείτε να τον τυλίξετε μέσα σε επιπλέον καρύδα ή να λιώσετε λίγη σοκολάτα και με ένα κουτάλι από ψηλά να κάνετε ακανόνιστες κινήσεις για σχέδιο

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου