Κολοκυθοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και μπεσαμέλ!!!
Δεν θα σας πω ψέματα...αυτή η πιτούλα βγήκε εντελώς κατά τύχη, μιας και μου είχε περισσέψει λίγη μπεσαμέλ από άλλη συνταγή και δεν ήθελα να την βάλω ψυγείο... επίσης η καλή μου γιαγιάκα φρόντισε πάλι να μας εφοδιάσει με κίτρινες κολοκύθες από το χωριό που θα αξιοποιούμε όλο τον χειμώνα!Όπως καταλαβαίνετε η συνταγή μου έκλεινε το μάτι 😉 και δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά από το να την φτιάξω...Για άλλη μία φορά λοιπόν θα έρθω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι κάπως έτσι βγαίνουν οι ωραιότερες συνταγές...γιατί ναι...είναι η πιο νόστιμη κολοκυθοτυρόπιτα που έχουμε φάει!!!Δεν μπορούσα λοιπόν να μην την μοιραστώ μαζί σας...ορίστε λοιπόν η περιβόητη  την συνταγή 😀😉😋


Υλικά:

Για το φύλλο
1 ποτήρι κρασιού νερό
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. ελληνικού καφέ ξύδι
Μια πρέζα αλάτι και μια ζάχαρη
Αλεύρι γ.χ όσο χρειαστεί για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια
Για την γέμιση:
600γρ κίτρινη κολοκύθα στημένη καλά
1 κρεμμύδι τριμμένο
300γρ ανθότυρο
200γρ φέτα
Δυόσμος
2 κουτ.σούπας κέτσαπ
1 αβγό
1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
Για την μπεσαμέλ
1/2  λίτρο φρέσκο γάλα
1 αβγό
1 1/2 κουτ.σούπας αλεύρι
1/2 κουτ.σούπας βούτυρο
Λίγο μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το ζυμάρι. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι έως αποκτήσουμε μία εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Σε ένα μούλτι ,ρίχνουμε το γάλα, τα αβγά ,το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να πήξει. Τότε αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Στη συννέχεια τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την κολοκύθα. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ, το αβγό και τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε τρία φύλλα λαδωμένα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί, ρίχνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με άλλα δυο. Χαράζουμε την πίτα, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε περίπου 1 ώρα στους 170° αέρα.

Σχόλια