Χιονούλα ταψιού της Έλενας!!!

Πεντανόστιμη, ανάλαφρη βελούδινη χιονούλα που θα λατρέψετε άπαντες!!! Δοκιμάστε την...😋🍰

Υλικά:

Για την βάση
3 πακέτα πτι μπερ
100γρ βούτυρο φυτικό
1 ζαχαρούχο γάλα
80γρ καρύδα
250γρ λευκή κουβερτούρα
160γρ γάλα
60γρ κονιάκ
1 κούπα καρυδόψιχα (προαιρετικά)
Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
160γρ γάλα
45 γρ ζάχαρη
Για την σαντιγί
1 συσκευασία γκαρνί
80γρ καρύδα


Εκτέλεση:


Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να προλάβει να κρυώσει σχετικά μέχρι το τελικό στήσιμο του γλυκού μας. Στην συνέχεια αρχίζουμε να ετοιμάζουμε την βάση σπάζοντας τα μπισκότα στα τέσσερα και βάζοντάς τα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και το περιχύνουμε στα μπισκότα, προσθέτουμε την καρύδα και τα καρύδια και  ανακατεύουμε καλά για να μουσκέψουν και να μαλακώσουν. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βγάζοντας από το "μάτι" προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη. Περιχύνουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ και το στρώνουμε καλά να είναι ίσιο. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα και τέλος καλύπτουμε με την σαντιγί που την έχουμε φτιάξει προηγουμένως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πασπαλίζουμε με την καρύδα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια