Χουνκιάρ Μπεγιεντί ,αυτό που αρέσει στον σουλτάνο!!!

 Όσο έχει ακόμα μελιτζάνες είπαμε να φτιάξουμε αυτό το απίστευτο πραγματικά φαγάκι. Ένα φαγητό από την Πόλη που μάθαμε και αγαπήσαμε από τον πάτερ Αθανάσιο Γεώργιο Τσομπανίδη και το παρουσιάζω εγώ σήμερα και σε εσάς με πολύ μικρές αλλαγές σύμφωνα με τα γούστα μας. Ουσιαστικά πρόκειται για κοκκινιστό μοσχάρι ή αρνάκι σε μικρές μπουκίτσες που συνοδεύεται από ονειρεμένο πουρέ μελιτζάνας. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα τρέξτε…. θα σας ενθουσιάσει!!!


Υλικά:

Για το κοκκινιστό
1 κιλό μοσχαράκι σε μικρές μπουκίτσες
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 δαφνόφυλλo
1-2 μπαχάρια
1 γαρύφαλλο
Αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
6 μελιτζάνες
μισό ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
μισό λίτρο γάλα
150 γραμμ. κασέρι τριμμένο
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας,τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.Τότε προσθέτουμε τις ντομάτες, λιωμένες στο μπλέντερ, τον πελτέ και αλατοπίπερο και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να "δέσει" η σάλτσα μας.
Για να φτιάξουμε τον πουρέ μελιτζάνας ψήνουμε τις μελιτζάνες (στο γκριλ ή στο γκαζάκι) μέχρι να βγαίνει η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το μούλτι.
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Το σοτάρουμε 5' σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Όταν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά.Καλή επιτυχία!

Σχόλια