Πτι φουρ της Έλενας!!!

Πεντανόστιμα πτι φουρ που λιώνουν στο στόμα και τρώγονται άνετα και σκέτα. Τα μισά τα γέμισα με μαρμελάδα κολοκύθα της αγαπημένης μου θείας Αλέκας από τις ‘’Σπιτικές απολαύσεις της Αλέκας 
www.facebook.com/Σπιτικές-Απολαύσεις-της-Αλέκας-1666928540191978/?fb_dtsg_ag=AdwlGN3OvdyYk5k25Hro13ZmXdTEp-FiuuXsN6FFRvBygg%3AAdxoJBQD23ZC8OIPkvz0Og-IhfvEGiCju7LLAKy3zg0Oow’’ και  τα βούτηξα σε κουβερτούρα και τρούφα και τα αλλά μισά τα έκανα σκέτα.....


Yλικά:

 1 Φλώρα με βούτυρο ή  Lurpac σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
1 κουτ.γλ. μπεικιν
2 κουτ.γλ κανέλα
250γρ άχνη ζάχαρη
αλεύρι γ.χ όσο πάρει


Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το αβγό και αφού ενσωματωθεί, βάζουμε τα αρωματικά και το μπέικιν.  Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και μόλις η ζύμη μας αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια και αποκτήσει μία αφράτη,μαλακή υφή που να δουλεύεται εύκολα από ένα κορνέ αλλά να στέκεται και σε ένα κουτάλι είναι έτοιμη. Τότε βάζοντάς την σε  κορνέ ή μπισκοτομηχανή,φτιάχνουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα οπότε μπορείτε να υπολογίσετε εξαρχής το μέγεθος που σας αρέσει. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα ή τρούφα.  Καλή επιτυχία!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Για να κολλήσει η τρούφα πάνω στο πτι φουρ μας, παίρνουμε 2 κουτ.σούπας απο την μαρμελάδα που τα γεμίσαμε και την αραιώνουμε με ελάχιστο νεράκι.Τα βουτάμε μέσα μέχρι την μέση περίπου και μετά τα περνάμε από την τρούφα.
**Είναι πολύ σημαντικό το βούτυρό μας να είναι ζωικής προέλευσης και όχι φυτικό.
***Για να τσεκάρουμε αν ζύμη μας σταμάτησε να κολλάει πια στα χέρια,είναι πολύ σημαντικό τα χέρια μας να είναι εντελώς καθαρά και στεγνά.Διαφορετικά ενδεχομένως να βγάλουμε λανθασμένα συμπεράσματα και να βάλουμε παραπάνω αλεύρι από αυτό που χρειάζεται.





Σχόλια