Αυθεντική καρμπονάρα ΧΩΡΙΣ κρέμα γάλακτος!!!

Και ναι... παρόλο που όλοι λατρεύουμε την καρμπονάρα, δυστυχώς την έχουμε μάθει λάθος... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μία μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος, τυρί και μπέικον δεν είναι νόστιμη ...αλλά ΔΕΝ είναι καρμπονάρα! Η αυθεντική καρμπονάρα γίνεται με αβγά και το ζωμό που έβρασαν μέσα τα μακαρόνια. Έχει ελάχιστα υλικά και γίνεται το πολύ σε δέκα λεπτά. Και όοσο και αν σας φαίνεται απίστευτο δεν καταλαβαίνετε καθόλου την γεύση των αβγών (πειραματόζωο ο άντρας μου που τα μυρίζεται από το χιλιόμετρο 😬😂😁) ...η γεύση της δεν περιγράφεται... πραγματικά είναι το κάτι άλλο και αν τα δοκιμάσετε μία φορά έτσι, δεν θα τα ξαναφτιάξετε με κρέμα γάλακτος! Η συνταγή λοιπόν είναι... 🍝🍝🍝😋😋


Yλικά (για 4 άτομα):

1 πακέτο Spaghetti (500 γραμ.)
1 φλιτζάνι μπέικον κομμένο σε μακρόστενα κομματάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη (θα την αφαιρέσουμε στην συνέχεια)
3 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμιτζιάνο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τις συσκευασίας. Κρατάμε μία κούπα από τον ζωμό που έβρασαν και τα σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το μπέικον με το σκόρδο μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει ελαφρώς. Αφαιρούμε το σκόρδο και αποσύρουμε από την φωτιά. Στο σκεύος που βράζουν τα μακαρόνια τοποθετούμε από πάνω ένα ανοξείδωτο σκεύος (όπως κάνουμε στην μπεν μαρί δηλαδή) και ρίχνουμε μέσα τα αβγά, το τυρί και το  αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη για 2-3' λεπτά (καταυτόν τον τρόπο τα αβγά ψήνονται και αποστειρώνονται). Τοποθετούμε το τηγάνι με το μπέικον πάλι στο μάτι και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και όπως είναι το μείγμα το ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά και ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό που κρατήσαμε... τόσο ώστε η καρμπονάρα μας να έχει την επιθυμητή υγρασία. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάστε την και θα σας καταπλήξει... Καλή επιτυχία!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:
* Η καρμπονάρα είναι ένα φαγητό που σερβίρετε και τρώγεται αμέσως... δεν κάνει να την έχετε προετοιμάσει από πριν γιατί τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα από τα επιθυμητά.
**Εάν βρείτε καπνιστή πανσέτα ολόκληρη αντί για μπέικον το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο κοντά στην αυθεντική συνταγή και φυσικά πεντανόστιμο.

***Εαν έχετε ζεστάνει ελαφρώς τα πιάτα σας πριν από το σερβίρισμα θα απογειώσετε την συνταγή.

Σχόλια