Φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης και γιαούρτι!!!

Πανεύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο και ζουμερό φιλέτο από κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι που θα σας ξετρελάνει 😋🍅🍤😉!!! Μην σας τρομάζει ο συνδυασμός ντομάτας με γιαούρτι... είναι εξαιρετικός και δροσερός... μία δοκιμή θα σας πείσει 😉😊


Υλικά:

500 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
3-4 τριμμένες ώριμες ντομάτες
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες σε λιπαρά
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φιλέτο και τις πιπεριές ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες (φρέσκια και πελτέ) και το αλατοπίπερο, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα μας και να μαλακώσει το κοτόπουλο (περίπου μισή ώρα δηλαδή). Τότε αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή ότι άλλο μας αρέσει και απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία... 😊


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Καλό είναι το γιαούρτι να το έχουμε βγάλει λίγο από το ψυγείο πριν το ρίξουμε στη σάλτσα για να μην κόψει.

**Μπορούμε αντί για γιαούρτι να βάλουμε και μία μικρή κρέμα γάλακτος.

Σχόλια