Ρεβιθάδα η ταπεινή!

Απλό, ταπεινό αλλά και πεντανόστιμο το φαγάκι αυτό. Τώρα δε που χειμώνιασε απότομα επιβαλλόταν... Σας δίνω λοιπόν την συνταγή όπως την έμαθα και την αγάπησα από την μαμά μου…χυλωμένη,με τα ρεβίθια να λιώνουν στο στόμα και μερικές πολύ μικρές πινελιές από εμένα που όμως δεν επιρεάζουν καθόλου το τελικό αποτέλεσμα αλλά το κάνει πιο υγιεινό ... 😋🍲☺


Υλικά:

500γρ ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
1 κουτ.γλυκού γεμάτο κουρκουμά
Λίγη ξερή ρίγανη
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας μαγειρική σόδα


Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από βραδύς. Μισή ώρα πριν τα μαγειρέψουμε ρίχνουμε μέσα τη σόδα και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια μας καλά από την σόδα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι και τα καρότα και σκεπάζουμε με νερό. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να μαλακώσουν και τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αλατοπίπερο,την ρίγανη και τον κουρκουμά και δυναμώνοντας λίγο την φωτιά αφήνουμε να χυλώσουν και να δέσουν. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.


Λίγα μυστικά ακόμα:

*Σε περίπτωση που δεν χυλώσουν όσο θέλουμε τα ρεβίθια μας, βγάζουμε μία γεμάτη κουτάλα ρεβίθια σε ένα πιάτο, τα πατάμε καλά με ένα πιρούνι και τα ξαναβράζουμε στην κατσαρόλα. Βγάζουν το άμυλό τους και χυλώνουν φυσικά... Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια