Τηγανόψωμο γίγας από μπαγιάτικο ψωμί!!!

Σας έχει περισσέψει αρκετό ψωμί και δεν θέλετε να το πετάξετε όπως εγώ?! Σας έχω την λύση... με αυτή την συνταγή και θα αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμάκι σας και θα φτιάξετε ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγάκι που θα λατρέψετε όλοι και κυρίως τα παιδιά σας. Η συνταγή είναι πολύ απλή και βγάζει 8 κομμάτια 😋🍞🍕🍅


Υλικά:

1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
2 αβγά
1/2 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 μικρή ντομάτα σε ροδέλες
3 φέτες τυρί του τοστ
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα, τα αβγά, το κεφαλοτύρι και το αλατοπίπερο.

Zυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να γίνει ομογενοποιηθεί και να γίνει σαν ζύμη. 

Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και απλώνουμε το ένα μέρος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ρίξει προηγουμένως ελαιόλαδο. Από πάνω βάζουμε το τυρί του τοστ, την γαλοπούλα και την ντομάτα. 

Kαλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και με την βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστό...



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Μπορούμε αντί για ζαμπόν και τυρί του τοστ να βάλουμε φέτα με ρίγανη, πιπεριές, μανιτάρια ή ότι άλλο φανταστούμε. Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια