Γεμιστά ραγισμένα cookies της Έλενας!!!

Πρόκειται για υπέροχα, πανεύκολα,πολύ αφράτα και ζουμερά cookies σοκολάτας με γέμιση καραμέλας ή πραλίνας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Γινονται κυριολεκτικά σε λίγα λεπτά και βγάζουν περίπου 24 τεμάχια…

Υλικά:

170 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη για το τύλιγμα
Για τη γέμιση          
ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε κάνει καραμέλα με τον γνωστό τρόπο ή μερέντα



Εκτέλεση:


Ξεκινάμε παίρνοντας με ένα κουταλάκι τη γέμιση που θέλουμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα και στη κατάψυξη. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη κανέλα, το αλάτι και τη βανίλια. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το σπορέλαιο και με ένα σύρμα χτυπάμε το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να ενωθούν.  Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα όπως είναι με το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και λίγο μεγαλύτερα, τα ανοίγουμε λίγο με το χέρι μας και βάζουμε μέσα την παγωμένη γέμιση.  Τα πλάθουμε στα γρήγορα σε μπαλάκια και τα τυλίγουμε στην άχνη. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180οC αέρα για 12 λεπτά.

Σχόλια