Τα μουστοκούλουρα της γιαγιάς Βάσως!
Τελικά κάποιες συνταγές
είναι σταθερή αξία... όσες και αν δοκίμασα ή πειραματίστηκα... σαν την συνταγή
της γιαγιάς μου ΚΑΜΙΑ! Είναι τα πιο αφράτα, ζουμερά και μαλακά μουστοκούλουρα
που έχετε φάει ποτέ 🍇🍇🍪🍪🍷🍶☕🍇...
και εννοείται με το που μου έστειλαν πετιμέζι από το χωριό, έτρεξα να τα φτιάξω
και να σας τα παρουσιάσω 😉 !Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή... 😋😋😋
Υλικά :
1 ποτήρι του νερού πετιμέζι
(ή 1/2 πετιμέζι και 1/2 μούστο... χυμό από σταφύλια δηλαδή)
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι του νερού αλισίβα
(για την αλισίβα βάζουμε σένα μπρίκι τη ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε με
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού στάχτη και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη
φωτιά και χωρίς να το κουνάμε το αφήνουμε να χλιάνει και να κάτσει η στάχτη.
Τέλος την σουρώνουμε και είναι έτοιμη για χρήση)
1/2 φακελάκι αμμωνία
1/2 κουτ.γλυκού σόδα
1 κουτ.γλυκού κανέλα και
1/2 κουτ.γλυκου γαρίφαλο
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις
χρήσεις περίπου
Εκτέλεση :
και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο, στους 200 βαθμούς αέρα με αντιστάσεις για 10-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου