Παξιμαδάκια κανέλας!!!
Υπέροχα, πεντανόστιμα και
πολύ τραγανά παραδοσιακά παξιμαδάκια κανέλας με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι
μας!
Υλικά :
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 ποτήρι
ζάχαρη
1/4 του ποτηριού κονιάκ
1/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτό κουτ.γλυκού. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού σόδα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το
λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη
σόδα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι. Μόλις η ζύμη
ξεκολλάει από τα χέρια μας την χωρίζουμε στα τέσσερα και την κάνουμε μπαστούνια.
Κυλάμε κάθε μπαστούνι στο σουσάμι και το πατάμε ελαφρά με τον πλαστή να έχει
περίπου 2 εκ. πάχος. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά
στους 170° αέρα με αντιστάσεις. Τα βγάζουμε από τον φούρνο,τα χωρίζουμε και τα
γυρίζουμε στο πλάι. α ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα και είναι
έτοιμα.m
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου