Παξιμαδάκια κανέλας!!!

Υπέροχα, πεντανόστιμα και πολύ τραγανά παραδοσιακά παξιμαδάκια κανέλας με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας!


Υλικά :

1/2  ποτήρι σπορέλαιο
 1/2  ποτήρι ζάχαρη
 1/4 του ποτηριού κονιάκ
 1/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
 1 κοφτό κουτ.γλυκού. ξύσμα πορτοκαλιού
 1 κουτ.γλυκού κανέλα
 1/2 κουτ.γλυκού σόδα
 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 Σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι. Μόλις η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας την χωρίζουμε στα τέσσερα και την κάνουμε μπαστούνια. Κυλάμε κάθε μπαστούνι στο σουσάμι και το πατάμε ελαφρά με τον πλαστή να έχει περίπου 2 εκ. πάχος. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 170° αέρα με αντιστάσεις. Τα βγάζουμε από τον φούρνο,τα χωρίζουμε και τα γυρίζουμε στο πλάι. α ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμα.m

Σχόλια