Λαχταριστή και πανεύκολη ζαμπονοκασερόπιτα!!!


Υλικά:

500γρ. φύλλο κρούστας
130γρ. λιωμένο βούτυρο
300γρ. ζαμπόν ή μπέικον σε κυβάκια
300γρ. κασέρι σε κυβάκια
3 αυγά
1 κούπα γάλα
1πράσινη πιπεριά σε κυβάκια (προαιρετικά)
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση (τυρί, ζαμπόν, πιπεριές). Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψί μας καλά σε όλα τα σημεία. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα μας, στρώνοντας δύο φύλλα και βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Παίρνουμε μία δύο χούφτες από την γέμιση και την πασπαλίζουμε επάνω στο φύλλο.

Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, ελαφρώς πατσαβουριασμένο.

 Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και ξαναρίχνουμε από την γέμιση. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμισή μας. Χαράζουμε την πίτα μας και χτυπάμε τα αβγά, με το γάλα και το βούτυρο που μας περίσσεψε σε ένα άλλο σκεύος. Τα περιχύνουμε στην πίτα και την αφήνουμε για 5' λεπτάκια να απορροφήσει όσο περισσότερο από το μείγμα γίνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα με αντιστάσεις για περίπου 45' ή μέχρι να ροδίσει...




Λίγα μυστικά ακόμα:
*Με την ίδια τεχνική, μπορείτε να φτιάξετε πολλές διαφορετικές πίτες, αλλάζοντας μόνο την γέμιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε φέτα ή σπανάκι με μυρωδικά ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
**Καλό είναι, να δοκιμάζεται πάντα τα τυριά που θα χρησιμοποιήσετε και αν χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο αλάτι στο μείγμα με τα αβγά και το γάλα.

 Καλή επιτυχία 😊😋!!!

Σχόλια