Φασόλια με λάχανο!

Το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο φαγητό... πανεύκολο, οικονομικό και ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ! Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω γι'αυτό το φαγητό παρά μόνο να σας δώσω την συνταγή 😋😋😋


Υλικά:

500γρ ξερά φασόλια
1 λάχανο κομμένο σε χοντρούς κύβους (μικρό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
1 ξερή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ να φουσκώσουν σε μπόλικο νερό. Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το λάχανο και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, να χυλώσει και να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοστιμμένο λεμόνι και απολαμβάνουμε... Καλή επιτυχία!


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Εάν έχουμε χύτρα ταχύτητα, θα επιταχύνουμε πολύ περισσότερο την διαδικασία (εμένα δεν πήρε πάνω από 45') με ακριβώς το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά μαγειρεύουμε κανονικά το φαγάκι μας σε κατσαρόλα, σιγοβράζοντας για όση ώρα χρειαστεί (ανάλογα και με τα φασόλια μας).
**Προσοχή, δεν βάζουμε πάρα πολύ νερό (ειδικά αν το φτιάξουμε σε χύτρα, θέλουμε ίσα να σκεπαστούν τα φασόλια από το νερό... αν το φτιάξουμε σε απλή κατσαρόλα, βάζουμε παραπάνω γιατί θα βράσει περισσότερη ώρα αλλά και πάλι με μέτρο)... δεν θέλουμε να βγει σαν σούπα, αλλά σαν λαδερό φαγάκι.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου