Βασιλόπιτα εσπεριδοειδών!!!

Υπέροχη, κλασική και σούπερ αρωματική βασιλόπιτα για να υποδεχτείτε όμορφα τον καινούργιο χρόνο. Με αυτή την βασιλόπιτα θυμάμαι να αλλάζουμε πάντα χρόνο στο πατρικό μου σπίτι… με τα αρώματά της κυριολεκτικά να μου ‘’τρυπάν’’ το ρουθούνι… Είναι από τις πιο εύκολες βασιλόπιτες τύπου κέικ και πραγματικά η γεύση της ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… δοκιμάστε την και δεν θα μείνει ψίχουλο…

Υλικά:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ βούτυρο γάλακτος
200γρ ζάχαρη
150γρ γάλα
4 κουτ.γλυκού μπέικιν
5 αβγά
1 κουτ.γλυκού ξύσμα περγαμόντου (ή μανταρινιού)
1 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και μόλις ενσωματωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε τα ξύσματα και τελευταίο το αλεύρι που προηγουμένως το έχουμε ανακατέψει και κοσκινίσει με το μπέικιν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και περιχύνουμε το μείγμα μας. Δεν ξεχνάμε να τοποθετήσουμε το φλουρί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα με αντιστάσεις για περίπου 50’ λεπτά. Ξεφορμάρουμε την βασιλόπιτά μας και την διακοσμούμε σύμφωνα με τα γούστα μας. Καλή επιτυχία και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!!


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Εάν θέλετε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε διάφορα γλυκά του κουταλιού που σας αρέσουν, να τα ξεπλύνετε από το σιρόπι, να τα κόψετε σε μικρά κυβάκια, να τα αλευρώσετε και να τα προσθέσετε στην βασιλόπιτα.
**Επίσης μπορείτε να βάλετε κομμάτια σοκολάτας ή ξηρών καρπών.

***Μπορείτε να αχνίσετε από πάνω την βασιλόπιτά σας ή να την γλασάρετε με γκανάς σοκολάτας (ίση ποσότητα κουβερτούρας με κρέμα γάλακτος) ή ακόμα και με άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με ελάχιστο χυμό λεμονιού… Προσωπικά στην συγκεκριμένη βασιλόπιτα προτιμώ την απλή άχνη ζάχαρη.

Σχόλια