Σουτζουκάκια αφρός, με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα!!!

Ένα αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό της οικογένειάς μου... που όμως έχω φτιάξει πολλές φορές και σε πιο επίσημα γεύματα με όλους να μου ζητούν την συνταγή 😋😜 Τα σουτζουκάκια πραγματικός αφρός... και η γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης με την φέτα τα απογειώνουν πραγματικά... Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι, τηγανιτές πατάτες, ζυμαρικά ή πουρέ... εγώ αυτή την φορά τα συνόδευσα με πουρέ από πατάτα και κίτρινη κολοκύθα... Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή!

Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια:
500γρ κιμάς της επιλογής σας
1 αβγό
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
300γρ φέτα σπασμένη με τα χέρια
1 κουτ.γλυκού κύμινο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Για την σάλτσα:
1 συσκευασία χυμό ντομάτας στον τρίφτη
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Το κρασί που μουσκέψαμε το ψωμί για τα σουτζουκάκια
1/2 ξυλάκι κανέλας
1/2 κοφτό κουτ.γλυκού κύμινο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και το αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο που προηγουμένως τα έχουμε πιστοποιήσει καλά σε ένα πολυμίξερ. Ζυμώνουμε και αφού ενωθούν καλά προσθέτουμε το αβγό. Ξαναζυμώνουμε και ρίχνουμε το ψωμί το οποίο προηγουμένως έχουμε στραγγίξει από το κρασί, διαλύοντάς το καλά με τα χέρια μας (Προσοχή, το κρασί που στραγγίξαμε δεν το πετάμε... θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα στην σάλτσα). Συνεχίζουμε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά διαδοχικά και ζυμώνοντας κάθε φορά καλά. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο για να "δέσουν" τα υλικά και τα αρώματα (αν έχετε το χρόνο να το κάνετε και από το προηγούμενο βράδυ ακόμα καλύτερα). Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας στο γνωστό, μακρόστενο σχήμα, τα αλευρώνουμε και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο

 και τα ψήνουμε στο γκριλ στην πιο ψηλή σκάλα του φούρνου μας μέχρι να ροδίσουν. 

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας τσιγαρίζοντας στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και σβήνοντας με το κρασί που κρατήσαμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, συν λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σκεπασμένη για 5-10' λεπτά. Εν τω μεταξύ προσθέτουμε και τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε 😉


Λίγα μυστικά ακόμα:

*Για τον πουρέ πατάτας με κίτρινη κολοκύθα έβρασα σε καλά αλατισμένο νερό ίση ποσότητα πατάτας με κολοκύθα και μόλις ήταν έτοιμα, τα σούρωσα και τα πολτοποίησα. Έριξα λίγο βούτυρο και λίγο συμπυκνωμένο γάλα (αδιάλυτο, γιατί η κολοκύθα "αφήνει" αρκετά υγρά), ανακάτεψα καλά και σέρβιρα...
**Φυσικά μπορούμε και να τα τηγανίσουμε αν θέλουμε, απλά ο φούρνος δίνει το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα σε πιο υγιεινή εκδοχή.

Σχόλια