Οι καλύτεροι κουραμπιέδες ever!!!

Πραγματικά αυτοί οι κουραμπιέδες είναι ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει …και η συνταγή είναι χρόνων …από το μαγικό τετραδιάκι της γιαγιάς μου, που μου έχει δώσει ουκ ολίγες συνταγές αλάνθαστες και ονειρεμένες! Ας μην φλυαρώ άλλο λοιπόν και πάμε να σας δείξω την συνταγή…


Υλικά:

2 κιλά περίπου αλεύρι μαλακό
400γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ.ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ) 
 ποτήρι κρασιού κονιάκ
2/3 ποτήρι κρασιού ανθόνερο (ή και λιγότερο εάν  θέλετε πιο διακριτική γεύση και άρωμα)
1 ποτήρι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα με 1 κουτ.γλυκού βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πακέτο ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μιξερ το λάδι, το βούτυρο, το κονιάκ, το ανθόνερο, τις βανίλιες και την ζάχαρη για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει σαν μία λεία κρέμα. Είναι πολύ σημαντικό να μην βιαστούμε καθόλου σε αυτό το σημείο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μπέικιν και αφού ανακατέψουμε λίγο το μείγμα, αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη σχετικά σφιχτή, που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε και ψήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στους 170 βαθμούς αέρα με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Σε ένα μπολ έχουμε ρίξει την ζάχαρη άχνη και μόλις χλιάνουν λίγο οι κουραμπιέδες μας, βουτάμε έναν έναν καλά μέσα στην άχνη, φροντίζοντας να καλυφθεί από όλες τις μεριές. Τους στήνουμε σε μία πιατέλα και τους ‘’χιονίζουμε’’ άλλη μία φορά από πάνω, αυτή την φορά όμως με το κόσκινο για να ‘’κάτσει’’ ανάλαφρα και όμορφα η ζάχαρη άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και απολαμβάνουμε… Καλή επιτυχία!!!



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Η ζύμη μπορεί να σας φαίνεται ότι ‘’τρίβεται’’ ή ότι δεν πλάθεται σωστά… μην τρομάξετε …έτσι πρέπει …αυτό σημαίνει ότι όταν ψηθούν οι κουραμπιέδες σας θα είναι ΤΕΛΕΙΟΙ!!! Απλά μην πολυπαιδεύετε την ζύμη στο πλάσιμο, σφίξτε την στο χέρι σας και δώστε τους απαλά το επιθυμείτο σχήμα.
**Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στο άχνισμα, χωρίς κηλίδες λιωμένου βουτύρου …Μόλις βουτήξετε τους κουραμπιέδες ένα έναν στο μπολ με την άχνη τοποθετήστε τους αραιά σε ένα ταψί μέχρι να κρυώσουν τελείως και μετά αχνίστε τους για δεύτερη φορά.


Σχόλια