Μπισκοτόσπιτιτο με ζύμη gingerbread!

Πόσο μα πόσο παραμυθένιο μπορεί να είναι ένα τέτοιο σπιτάκι... πραγματικά μας κάνει να αισθανόμαστε και πάλι σαν μικρά παιδιά... Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι... τρώγεται ΟΛΌΚΛΗΡΟ, είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι λίιιιγη υπομονή να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί και πολύ φαντασία στην διακόσμηση... Εάν δε, τα παιδιά σας είναι και σε κατάλληλη ηλικία για να σας βοηθήσουν, θα το χαρούν τόοοσο πολύ που δεν φαντάζεστε... εμένα δυστυχώς ο γιος μου είναι μικρός ακόμα και λίγα ήταν αυτά που μπόρεσε να κάνει στην όλη διαδικασία, παρόλα αυτά όμως είχε τρελαθεί από την χαρά του 😊😊😊 Σας συστήνω ανεπιφύλακτα λοιπόν να το φτιάξετε και να το απολαύσετε... και γευστικά αλλά και σαν ένα πολύ όμορφο ντεκόρ για το γιορτινό σας τραπέζι... Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να  δούμε την συνταγή βήμα βήμα... 😋😘🎅🎄⛄️⭐🍪🍬🍭


Υλικά:

250γρ.αλεύρι γ.χ
150γρ. καρύδια ή φουντούκια τριμμένα
1 αβγό
2 κουτ.γλυκού μπέικιν
50γρ βούτυρο αγελάδος
150γρ μέλι
80γρ.καστανή ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1 ½  κουτ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
½ κουτ.γλυκού γαρύφαλο
1 πρέζα αλάτι
Διάφορα ζαχαρωτά και χρώματα ζαχαροπλαστικής
Για το γλάσο (royal icing)
2 ασπράδια αυγών
480 γρ. ζάχαρη άχνη περασμένη από σήτα
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, με την ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτουμε το κρόκο του αβγού, τα καρύδια, τα αρωματικά ,το αλάτι και το μείγμα του μελιού και χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ με τον γάτζο. Ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά ,τοποθετούμε την ζύμη μας και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού. Κόβουμε με την βοήθεια του πατρόν τα κομμάτια που θα χρειαστούμε, αφαιρούμε τα μέρη της ζύμης που δεν χρειαζόμαστε και μεταφέρουμε το αντικολλητικό χαρτί με τα μέρη που θέλουμε να ψήσουμε, επάνω στο ταψί του φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα με αντιστάσεις για περίπου 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά επάνω στην σχάρα του φούρνου και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά πριν σφίξει καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα. Τοποθετούμε σε κορνέ και αρχίζουμε να κολλάμε τους τοίχους για το σπιτάκι μας. Παίρνουμε έναν μεγάλο δίσκο και τοποθετούμε στα μέρη που θα κολλήσουμε τους τοίχους γλάσο. Αρχίζουμε να στήνουμε έναν έναν τοίχο, βάζοντας σε όλες τις ενώσεις μπόλικο γλάσο και τοποθετώντας στηρίγματα (εγώ χρησιμοποίησα κονσέρβες από γάλα εβαπορέ αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε σας βολέψει). Ιδανικά, αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθεροποιηθούν λίγο οι τοίχοι του σπιτιού και μετά κολλάμε την σκεπή… εάν δεν έχουμε όμως αυτή την πολυτέλεια του χρόνου, την κολλάμε απευθείας βάζοντας και εκεί στηρίγματα. Αφήνουμε οπωσδήποτε 5-6 ώρες να σταθεροποιηθεί το σπιτάκι και διακοσμούμε με επιπλέον γλάσο που εάν θέλουμε το έχουμε χρωματίσει και ζαχαρωτά.



Λίγα μυστικά ακόμα:
* Μέχρι να στεγνώσει καλά δεν μετακινούμε καθόλου το σπιτάκι μας.
**Με την ζύμη που μας περίσσεψε, κόβουμε μπισκοτάκια με διάφορα κουπ πατ και τα διακοσμούμε και αυτά με γλάσο.

***Για το πατρόν που θα χρειαστείτε δείτε εδώ:
                                                         Πατρόν 1 

 ή Πατρόν 2



Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια