Βασιλόπιτα με oreo και λευκή σοκολάτα!

Υπέροχη, ζουμερή, εντυπωσιακή,πρωτότυπη, αρωματική βασιλόπιτα που διατηρεί την υγρασία της για πολύ καιρό. Τι άλλο πραγματικά να σας πω γι'αυτή την συνταγή...φτιάξτε την και θα σας ανταμείψει ;-) :-D

Υλικά:           

250 γρ βούτυρο αγελαδινό
 3 αβγά
 2 ποτήρια ζάχαρη
 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1 κουτ.γλυκού μπέικιν
 4 κουτ.σούπας καρυδόψιχα
 4 κουτ.σούπας αμυγδαλόψιχα
 4 κουτ.σούπας ινδική καρύδα
 4 κουτ.σούπας κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη ή κομμένη σε κομματάκια
 4 κουτ.σούπας σταφίδα ξανθή ή raspberries
 200 γρ μπισκότα τύπου ορεο κομμένα στα τέσσερα
 250 γρ γιαούρτι
 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι και λεμόνι
 1 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
 1 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
 2 βανίλιες
 Για το γλάσο
 200 γρ λευκή κουβερτούρα
 100 γρ  κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε βάζοντας τις βανίλιες και τα ξύσματα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το χυμό και το γιαούρτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το χυμό και το γιαούρτι. Πρίν βάλουμε και το τελευταίο αλεύρι, κρατάμε λίγο και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες, την κουβερτούρα και τα μπισκότα. Αφού τα ανακατέψουμε καλά να αλευρωθούν, τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 30εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα για περίπου μία ώρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και μόλις κάψει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε το γλάσο και διακοσμούμε.



Λίγα μυστικά ακόμα:

* Για τα δεντράκια , έκανα τα σχέδια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με σκέτη λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί, που χρωμάτισα με χρώματα ζαχαροπλαστικής και μόλις πάγωσε τα χρησιμοποίησα ;-)

Σχόλια

  1. Αν μας βγαίνει πολύ σφιχτό το μίγμα τι να κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά σαν μείγμα δεν βγαίνει πολύ ρευστό όπως του κέικ... Βγαίνει πιο σφιχτό. Αν παρόλα αυτα σας βγήκε πάρα πολύ σφιχτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό πορτοκάλι ακόμα ☺

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου