Γιουβαρλάκια σούπα της μαμάς!!!

Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο φαγάκι, που λατρεύουν τα παιδιά και αγαπούν οι μεγάλοι... Ότι πρέπει για τις κρύες, βροχερές ημέρες 😋🍲 !


Υλικά:

500γρ κιμά της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο καλά
1/2 φλιτζ.τσαγιού ρύζι για σούπα (καρολίνα, νυχάκι κτλ)
1/2 φλιτζ.τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1-2 καρότα σε κυβάκια
1 μεγαλη πατάτα σε μικρά κυβάκια
2 αβγά
1/2 φλιτζ.τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουτ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Χυμό από 2 λεμόνια περίπου (αναλόγως πόσο ξινό σας αρέσει)
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα


Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο (1/3 φλιτζ.τσαγιού), το ρύζι και την φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 15' περίπου να δέσουν τα υλικά και τα αρώματα. Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2-2 1/2  λίτρα περίπου νερό, λίγο ελαιόλαδο (4-5 κουτ.σούπας περίπου), τα καρότα, τις πατάτες και το αλατοπίπερο και περιμένουμε να βράσει. Παράλληλα, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας σε μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30' λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σιγά σιγά ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους (χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα), προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο λίγο ζουμί από την σούπα μας (Προσοχή! Ειδικά σε αυτό το σημείο δεν σταματάμε καθόλου το χτύπημα για να μην μας κόψουν τα αβγά). Όταν ρίξουμε 4-5 κουτάλες ζωμό στο αυγολέμονο, το γυρίζουμε όλο όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, ανακατεύουμε με προσοχή και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι... Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια