Tα πιο πετυχημένα Ροξάκια... αλλιώς!!!
Δεν θα σας πω πολλά... αλλά αυτά τα ροξάκια ΠΡΈΠΕΙ να τα δοκιμάσετε ΌΛΟΙ!!!! Είναι τα πιο νόστιμα, αρωματικά, αφράτα και ζουμερά μέχρι μέσα ροξάκια που έχω δοκιμάσει ποτέ.... Εμπιστευθείτε με και φτιάξτε τα οπωσδήποτε, ακολουθώντας πιστά όλες τις συμβουλές που σας δίνω για να σας γίνουν ακριβώς όπως και τα δικά μου! Αυτή τη φορά τα έφτιαξα σε λίγο διαφορετικό σχέδιο... πιο τσαχπίνικο 😉😋... αλλά εννοείται ότι μπορείτε να τα φτιάξετε και στο γνωστό σχέδιο που όλοι γνωρίζουμε... Η δόση αυτή που σας δίνω, βγάζει περίπου 60 τεμάχια, αναλόγως πάντα και το μέγεθος που θα τα φτιάξετε...
Πάμε να δούμε την συνταγή... 😋😋😋🍪🍩🍬


Υλικά:

1kg (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 φακελάκι baking
2 βανίλιες
4 αβγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή περγαμόντο
 1/4 κουτ.γλυκού κανέλα
1/4 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
 4 κουτ.σούπας κακάο
Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
1kg ζαχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2κουτ.σουπας χυμό
λεμονιού
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ



Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη βάζουμε, το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το baking, τη βανίλια, το ξύσμα και τα αβγά και  χτυπάμε με τον αβγοδάρτη για μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας, μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη  μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια (τότε σταματάμε να ρίχνουμε άλλο, ακόμα και αν δεν έχει πάρει την αναγραφόμενη δόση). Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και το ένα μέρος το κρατάμε ως έχειν, ενώ στο άλλο  συμπληρώνουμε το κακάο και τα κανελογαρύφαλλα. Το ζυμώνουμε  πολύ καλά, μέχρι η ζύμη μας να μας βγει σοκολατένια και ομοιόμορφη (Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο γάλα). Σκεπάζουμε τις ζύμες μας και τις τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να φουσκώσουν. Στην συνέχεια αρχίζουμε να πλάθουμε κορδόνια σε πάχος ενός δακτύλου περίπου (ίσως και λεπτότερα), τα στρίβουμε και τα κλείνουμε στις άκρες, δημιουργώντας ένα κύκλο (όπως τα κουλουράκια).




Τα βάζουμε επάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα με αντιστάσεις ,στους 180° για 20' λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντάς το ακριβώς 5' λεπτά. Βουτάμε τα ροξάκια μας στο ζεστό σιρόπι κάνοντας υπομονή γιατί παίρνουν περίπου 10΄λεπτα για  κάθε δόση (οπότε βάλτε όσο πιο πολλά χωράει στην κατσαρόλα σας, βάζοντας και ένα πιάτο από επάνω για να μην επιπλέουν μπας και επισπεύσουμε λίγο την διαδικασία 😉😂). Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με πολύ προσοχή από το σιρόπι για να μην μας σπάσουν, τα τοποθετούμε σε ένα (ή  και δύο) ταψιά και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που περίσσεψε, περιμένοντας να το ρουφήξουν όλο. Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια