Μπισκότα βρώμης πασπαρτού!!!!
Υπέροχα, τραγανά μπισκότα με βρώμη που λιώνουν στο στόμα, έτοιμα να τα απολαύσετε με πολλές παραλλαγές... σκέτα με ξηρούς καρπούς, βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα,  γεμιστά με ταχίνι και μέλι ή ότι άλλο σας αρέσει... Πραγματικά πασπαρτού!!! Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και πολύ χορταστικά... ιδανικό σνακ για τα παιδιά 😋😃🍪🍫🍯🥛



Υλικά:

250γρ. Βούτυρο ανάλατο σε (θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρη ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
½ κουτ.γλυκού κανέλα
1 κουτ.γλυκού μπέικιν  πάουντερ
1 κουτ.γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσειςy
3 φλιτζάνια τσαγιού βρώμη
¾ φλιτζάνια τσαγιού μαύρες σταφιδες ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τα αρωματικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε και την βρώμη με τις σταφίδες ή τις σταγόνες σοκολάτας και κάνουμε ένα ακόμα τελευταίο ανακάτεμα. Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μπαλάκια μεσαίου μεγέθους (σαν μικρά βερίκοκα). Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου μας με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν, έχοντας προηγουμένως στρώσει με λαδόκολλα.
Πατάμε ελαφρώς το κάθε μπαλάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα με αντιστάσεις) στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.






Λίγα μυστικά ακόμα:
*Σε κάποια από τα μπισκότα μου, έλιωσα μία κουβερτούρα γάλακτος και βούτηξα ορισμένα μέσα, μέχρι την μέση ή τα γάρνιρα από το πάνω μέρος.
**Κάποια άλλα τα γέμισα με 2 κουταλιές ταχίνι που είχα ανακατέψει με 1 κουταλιά μέλι .
***Φυσικά όλα αυτά είναι για την ποικιλία των γεύσεων και είναι εντελώς προαιρετικά. Τα μπισκότα τρώγονται τέλεια και σκέτα…
****Για όσους γονείς αποφεύγουν τελείως την ζάχαρη στην διατροφή των παιδιών τους και θέλουν να τα φτιάξουν, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ζάχαρες με ζάχαρη καρύδας ;-)

Σχόλια