Θεϊκά ατομικά κοντοσούβλια χοιρινού για την σχάρα ή τον φούρνο!!!!

Την παρασκευή τους αλλά και το ψήσιμό τους αναλαμβάνει εδώ και χρόνια ο σύζυγός μου με απίστευτη επιτυχία... πραγματικά σου έρχεται να τα φας πριν ακόμα ψηθούν 😬🤪... κρεοπώλης βλέπετε ...😉 Ε αυτή την φορά αποφάσισα να  κάτσω μαζί του σε όλη την διαδικασία για να καταγράψω ακριβώς την συνταγή και να την μοιραστώ μαζί σας 😉😉😉 ...Ακολουθείστε κατά γράμμα ότι σας γράφω και θα πάθετε... τόσο ζουμεράαα, τόοσο μαλακάαα, τοοοσο νοστιμάαα... δεν λέω τίποτα παραπάνω... Πάμε να δούμε την συνταγή 😃😋🌶️🍢

ΥΓ: Συγχωρέστε με για την φωτογραφία από την σχάρα, αλλά πραγματικά δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην πιατέλα 😉😂😎😬



Υλικά:

1 κιλό χοιρινό λαιμό κρέας κομμένο σε κυβάκια
2 σκ. σκόρδο σε φετούλες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε χοντρούτσικα κομμάτια
1 κόκκινη ή κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά κομμένη στα 8
1 πράσινη πιπεριά σε χοντρά κομμένη στα 8
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 κουτ.σούπας. ξερή ρίγανη
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι (μπόλικο)
πιπέρι



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού (χωρίς να πετάξουμε τις φλούδες τους), την ρίγανη, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν. Σε ένα ταψί απλώνουμε το κρέας μας (Προσοχή, να είναι απλωμένα τα κομμάτια και όχι το ένα πάνω στο άλλο) και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε το κρέας μέσα στο μπολ της μαρινάδας και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. «Θάβουμε» και τις φλούδες από το λεμόνι και το πορτοκάλι μέσα στο μπολ και το σκεπάζουμε πολύ καλά για 10 ώρες. Προσοχή! Το κρέας δεν πρέπει να μείνει παραπάνω μέσα στην συγκεκριμένη μαρινάδα γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του. Όσες ώρες έχουμε το κρέας μας να ξεκουράζεται μέσα στην μαρινάδα του, τοποθετούμε τα ξυλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε μέσα σε ένα σκεύος με νερό ώστε να μουλιάσουν και να μην καούν κατά το ψήσιμο. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα ξυλάκι και τοποθετούμε πιπεριά πράσινη, δύο κομμάτια κρέατος, κρεμμύδι, άλλα δύο κομμάτια κρέατος,πιπεριά χρωματιστή και τελειώνουμε με άλλα δύο κομμάτια κρέατος.

Αφού ολοκληρώσουμε όλα τα κοντοσούβλια μας, είτε τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα με κάρβουνα είτε τα τοποθετούμε στη γάστρα του φούρνου μας, περιχύνοντας επάνω όση μαρινάδα μας περίσσεψε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Τέλος ξεσκεπαζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15' περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. Καλή απόλαυση 😉😋😃







Λίγα μυστικά ακόμα:
*Φυσικά εάν σας αρέσει η μπόλικη πιπεριά μπορείτε να προσθέσετε και παραπάνω κομμάτια ενδιάμεσα στο κοντοσουβλάκι σας.
**Θα παρατηρήσετε ότι μετά από την παραμονή του στην μαρινάδα, το κρέας θα έχει ασπρίσει… αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και σημαίνει ότι η μαρινάδα έχει εισχωρήσει όσο πρέπει στο κρέας μας.

Σχόλια