Τούρτα μανταρίνι με λευκή σοκολάτα!!!

Τριπλή γιορτή για το σπίτι μας η χθεσινή ημέρα καθώς πέραν από την ονομαστική εορτή που είχαμε με τον άντρα μου, γιορτάσαμε και τα γενέθλιά του... όπως καταλαβαίνετε ήθελα να φτιάξω κάτι σπέσιαλ... "Στύβοντας" λοιπόν το μυαλό μου για να δω τι θα φτιάξω, είδα ένα καφάσι μανταρίνια απέναντί μου που μου έστειλαν από το χωριό να κλείνει το μάτι... αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μία τούρτα μανταρίνι... πειραματίστηκα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε και με το παραπάνω! Δεν έχετε φάει πιο νόστιμη, δροσερή και αρωματική τούρτα... ότι πρέπει για αυτή την εποχή... δοκιμάστε την και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους 😉😋🍊🍊🍊🎂🍰



Υλικά:

2 πακέτα πτι μπερ
Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ.τσαγιού χυμός μανταρίνι
Για την κρέμα μανταρίνι:
600 γρ. φρέσκο χυμό μανταρινιού
150 γρ. ζάχαρη
6 κ.σ. κορν φλάουρ
1  morfat (κουτί φυτική σαντιγί)
2 κουτ.σούπας άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
380γρ. κρέμα γάλακτος
280γρ λευκή κουβερτούρα
ξύσμα από 2 μανταρίνια  




Eκτέλεση:

 Ξεκινάμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι 2' λεπτά περίπου και αφήνοντάς το να κρυώσει.
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το χυμό μανταρινιού με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρουν βράση και να πετύχουμε μια σχεδόν πηχτή κρέμα . Την αφήνουμε και αυτή στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά (ενώ την ανακατεύουμε με το σύρμα κάπου-κάπου για να την βοηθήσουμε).
 Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος περιμένουμε να κάψει. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα  και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το ξύσμα και την μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Όταν και οι δύο μας παρασκευές έχουν κρυώσει εντελώς, χτυπάμε στο μίξερ το morfat με την άχνη σε σαντιγί και προσθέτουμε μέσα την κρέμα μανταρινιού ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί . Η κρέμα μανταρινιού μας είναι έτοιμη! Συνεχίζουμε  χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα που είχαμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Ξεκινάμε να στήνουμε την τούρτα μας βουτώντας τα μπισκότα μέσα στο σιρόπι και δημιουργώντας δύο στρώσεις από αυτά σε μία φόρμα με αποσπώμενο δίσκο. Περιχύνουμε πάνω στα μπισκότα την κρέμα μανταρινιού και επαναλαμβάνουμε πάλι δύο στρώσεις μπισκότα. Τελειώνουμε ρίχνοντας την κρέμα λευκής σοκολάτας και διακοσμούμε όπως μας αρέσει... Εγώ όπως βλέπετε χρησιμοποίησα φετούλες φρέσκων μανταρινιών (με τα φυλλαράκια τους) περιμετρικά και τριμμένη λευκή σοκολάτα με αμύγδαλα για το κέντρο. Καλή επιτυχία 😊 !!!

Λίγα μυστικά ακόμα: 
* Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα πτι μπερ με σαβαγιαρ.

Σχόλια