Νηστίσιμα πτι φουρ που λιώνουν στο στόμα!!!
Δοκιμάστε τα όλοι οπωσδήποτε φίλοι μου και είμαι σίγουρη πως θα τα φτιάχνεται συνέχεια! Όλο άρωμα και γεύση… με τόσο εύκολη παρασκευή και λίγα υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Φυσικά η επικάλυψη με την σοκολάτα δεν είναι απαραίτητη… και εγώ αυτή την φορά δεν είχα και δεν έβαλα… είναι τόσο νόστιμα και σκέτα με την μαρμελαδίτσα τους που πραγματικά η σοκολάτα είναι εντελώς προαιρετική. Πάμε να δούμε την συνταγή λοιπόν!Υλικά :
250 γρ φυτικό βούτυρο σε
θερμοκρασία δωματίου (τύπου βιτάμ)
6 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
Χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
3 κουτ.σούπας άνθος
αραβοσίτου βανίλια
1 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν
350γρ. αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
1 κουβερτούρα λιωμένη σε
μπεν μαρι (προαιρετικά)
Καρύδα, τρούφα ή ξηρούς καρπούς
για επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Λίγα μυστικά ακόμα:
* Εάν δεν έχετε άνθος αραβοσίτου
βανίλια, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με corn flower και να προσθέσετε δύο βανίλιες ακόμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου