Παγωτό σούπερ σε διάφορες γεύσεις ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ!!!

Πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωτό που μπορείτε να το φτιάξετε σε πάααρα πολλές εκδοχές... φαντασία και όρεξη να έχετε μόνο. Εγώ σήμερα κατόπιν παραγγελίας από την οικογένειά μου το έφτιαξα σε γεύση cookies, φράουλα-μπισκότο και σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας. Παιδιά έγινε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Θέλω να το δοκιμάσετε όλοι 😋🍓🍪🍫🍧😊

 

 

Υλικά:

 

Για την βασική συνταγή:

 1lt κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική (πλήρη σε λιπαρά) καλά παγωμένη από το ψυγείο

1 1/2 ζαχαρούχο γάλα παγωμένα από το ψυγείο

1 γάλα εβαπορέ παγωμένο από την κατάψυξη (προσοχή μην το αφήσετε πάρα πολύ και γίνει "πέτρα"... περίπου 1 ώρα)

1/2 φλιτζ.τσαγιού βότκα ή τσίπουρο (εάν πρόκειται να φάνε μικρά παιδιά το παραλείπετε και αντικαθίστατε με 2 κουτ.σούπας μέλι... βοηθάνε πολύ στο να μην δημιουργούνται κρυσταλάκια από πάγο)

1 βανίλια

 

Για την γεύση cookies:

1 μεγάλη συσκευασία μπισκότα όρεο

 

Για την γεύση φράουλα-μπισκότο:

1 κεσεδάκι ώριμες φράουλες

3 κουτ.σούπας μαρμελάδα φράουλα

1 συσκευασία πτι μπερ με σοκολάτα

 

Για την γεύση σοκολάτας:

4-5 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο κοσκινισμένο (ανάλογα πόσο έντονη σας αρέσει η γεύση του)

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα (επιπλέον)

1-2 σοκολάτες αμυγδάλου κομμένες σε κομματάκια

 

 

Εκτέλεση:

 

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μας την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ξανά πήξει. Ρίχνουμε το αλκοόλ και την βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία μεγάλα τάπερ για παγωτό και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις γεύσεις μας. Χτυπάμε στο μούλτι την μισή συσκευασία με τα όρεο να γίνουν σκόνη και την ρίχνουμε στο ένα από τα τάπερ. Την άλλη μισή συσκευασία την χτυπάμε και αυτή στο μίξερ, αλλά πολύ λιγότερο ώστε να είναι ακανόνιστα κομμάτια. Τα προσθέτουμε και αυτά στο τάπερ και ανακατεύομαι πολύ καλά. Η γεύση cookies  είναι έτοιμη για την κατάψυξη.

Για την γεύση φράουλα-μπισκότο, χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο δεύτερο τάπερ με το παγωτό.Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι μαζί με τις 2 κουταλιές τις σούπας μαρμελάδα και τις ρίχνουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύομαι πάρα πολύ καλά. Την τελευταία κουταλιά (εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο περισσότερο) την ρίχνουμε λίγο λίγο από πάνω χωρίς να την ανακατέψουμε πολύ. Ίσα ίσα να υπάρχει σε διάφορα σημεία. Το τοποθετούμε και αυτό στην κατάψυξη. 

Τέλος για την σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε το κακάο και το επιπλέον ζαχαρούχο και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύομαι ελαφρώς να πάνε παντού και το τοποθετούμε και αυτό στην κατάψυξη. Καλό είναι πριν το σερβίρετε να μείνει στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες την πρώτη φορά. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση 😊


 

 Λίγα μυστικά ακόμα:

 *Για πιο εύκολο σερβίρισμα καλό είναι να βγάλετε το παγωτό σας 5'-10' λεπτάκια πριν από την κατάψυξη.


Σχόλια