Πεντανόστιμο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα λαχανικών!

Ένα πάρα πολύ νόστιμο φαγάκι που συνήθως έφτιαχνα με μοσχαράκι αλλά αυτή την φορά δοκίμασα με συκώτι που έφερε ο άντρας μου και μας τρέλανε όλους! Μέχρι και τα παιδιά μου "έγλειψαν" το πιάτο τους... Δοκιμάστε το και σίγουρα θα σας ανταμείψει 😉😋🥕🧅🍋🍛🍴

 

Υλικά:

 500γρ συκώτι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πράσα σε ροδέλες

2 καρότα σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί

Χυμό και ξύσμα λεμονιού

1 φύλλο δάφνης

1 κουτ.γλυκού μπούκοβο

1 κουτ.γλυκού ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση:

 Αλευρώνουμε τις φέτες του συκωτιού και της τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο σοτάροντας τα για 5' λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό, το λεμόνι και το ξύσμα του και βράζουμε μέχρι να μαλακώνουν τα λαχανικά μας (10' περίπου). Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε σε ένα πολυκόφτη. Επιστέφουμε τον πουρέ τον λαχανικών στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το συκώτι και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί δυο βράσεις ακόμα. Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Καλή σας όρεξη ☺

Σχόλια