Χειροποίητα ραβιόλια με γέμιση μελιτζάνας-φέτας και σάλτσα από ντομάτα και βασιλικό!!!

Ένα ίσως αρκετά μπελαλίδικο φαγητό, που όμως αξίζει όλοι να δοκιμάστε γιατί πραγματικά θα το λατρέψετε. Φτιάξτε μεγάλη ποσότητα και αποθηκεύστε την στην κατάψυξη… πιστέψτε με θα σας βγάλει πολλές φορές από την δύσκολη θέση μιάς και βράζουν στο λεπτό αλλά είναι τόσο φίνο και ξεχωριστό πιάτο που εντυπωσιάζει!


Υλικά:

Για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
100γρ σιμιγδάλι ψιλό
½ κοφτό κουτ.γλυκού αλάτι
600ml φρέσκο γάλα
3 αβγά
Για την γέμιση:
2 μελιτζάνες φλάσκες σε κυβάκια
1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα ώριμη τριμμένη
Λίγο φρέσκο βασιλικό
150 γρ φέτα τριμμένη με τα χέρια
Για την σάλτσα:
4 φρέσκες ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Για την εκτέλεση της ζύμης δείτε εδώ: https://kouzinakikaimeraki.blogspot.com/2018/06/5-500.html
Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, τις βάζουμε σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την ντομάτα και τον βασιλικό. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του. Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει .
Ανοίγουμε φύλλα με την ζύμη μας όσο πιο λεπτά μπορούμε και με ένα κουπ πατ κόβουμε κυκλάκια. Αφήνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση σε κάθε ένα, βρέχουμε με το δάχτυλό μας με λίγο νεράκι περιμετρικά και σκεπάζουμε με άλλο ένα φυλλαράκι. Πατάμε πολύ καλά γύρω γύρω να κολλήσει και να μην έχει αέρα και με ένα πιρουνάκι πατάμε γύρω γύρω για να ενωθούν ακόμα πιο καλά. Βράζουμε σε καυτό αλατισμένο νερό μέχρι να τα δούμε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμα. Για την σάλτσα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο πολύ ελαφρά το σκόρδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να ''δέσει'' η σάλτσα μας και την σερβίρουμε πάνω από τα ραβιόλια (ότι πιο απλό δηλαδή )Καλή επιτυχία!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Eάν δεν θέλετε να τα βράσετε όλα μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα μαγειρέψετε όποια άλλη φορά θέλετε.
**Για να τα καταψύξετε θα τα βάλετε αρχικά σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ταψάκι ούτος ώστε να μην κολλάει το ένα με το άλλο και μόλις παγώσουν μπορείτε να τα βάλετε σε σακουλάκια προς χρήσει.

***Για να τα βράσετε από την κατάψυξη τα ρίχνετε απευθείας σε καυτό νερό χωρίς να τα αποψύξετε.
****Τα φύλλα καλό θα είναι να τα ανοίξετε με το μηχάνημα για τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής για τα ζυμαρικά.Εναλλακτικά με πλάστη αλλά θα σας ταλαιπωρήσει αρκετά μιας και η ζύμη είναι σφιχτή. 

Σχόλια