Παστιτσιομουσακάς κόλαση!!!


Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο ή πένες
3-4 μελιτζάνες φλάσκες σε φετούλες
3-4 κολοκύθια σε φετούλες
300γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

Για την σάλτσα κιμά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 καρότα στον τρίφτη
2-3 ντομάτες στον τρίφτη
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι κρασιού κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουτ.γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/4 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

Για την μπεσαμέλ:

6 κ.ς βούτυρο
6 κ.ς αλεύρι
5 κρόκοι αυγών
1 γάλα εβαπορέ  με 375ml νερό
250 γρ κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τις ψήνουμε πάνω σε λαδόκολα στην πάνω πάνω σκάλα ,στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Παράλληλα έχουμε βάλει τα μακαρόνια να βράζουν σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε 2-3 λεπτά πριν το χρόνο βρασμού που λέει το πακέτο. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά…
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα καρότα και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο κιμάς να αλλάξει όλος χρώμα και να μην είναι σβολιασμένος. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ παίρνοντας  μια κατσαρόλα  και βάζοντας το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε  το αλεύρι και  το σοτάρουμε ,γρήγορα βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και τέλος την κεφαλογραβιέρα ,κρατώντας  μισή κούπα περίπου για  να πασπαλίσουμε  από πάνω
Σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί, στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά μας με 3 κουταλιές τις σούπας μπεσαμέλ. Τα ανακατεύουμε και στρώνουμε τις μελιτζάνες. Περιχύνουμε τον κιμά και από πάνω του, στρώνουμε τα κολοκύθια. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια (αφού τα έχουμε ανακατέψει και εκείνα με λίγη μπεσαμέλ) και καλύπτουμε με μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τυράκι που είχαμε κρατήσει και ψήνουμε στους 180 βαθμόυς μέχρι να ροδίσει. Προσοχή …πριν το κόψουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση!!!

Σχόλια