Δαμασκηνόπιτα αναποδογυριστή!


Υπέροχο,αφράτο σιροπιαστό γλυκό ,που σιροπιάζεται μόνο του με τους χυμούς του φρούτου κατά την διάρκεια του ψησίματος και συνοδεύεται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό!Μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο με κορόμηλα και βανίλιες....

Υλικά:

3 αβγά

175 γρ βούτυρο

2 φλ.τσαγιού ζάχαρη

1 βανίλια
4 κουτ.γλυκού μπεικιν
1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 φλ.τσαγιού αμυγδαλόψιχα
10-15 δαμάσκηνα ή βανίλιες


Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι περίπου 22εκ βάζουμε τα 50γρ από το βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει. Αφού λιώσει κουνάμε καλά το ταψάκι για να πάει και στα τοιχώματα και ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Κόβουμε τα δαμάσκηνα περιμετρικά και τα στρώνουμε πάνω στη ζάχαρη. Σένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και την βανίλια με την αμυγδαλόψιχα. Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν και περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα δαμάσκηνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί όπως κάνουμε στα κέικ. Με το που την βγάζουμε από τον φούρνο την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα χωρίς να βγάλουμε το ταψάκι από επάνω ,ώστε το ζουμάκι που έχει δημιουργηθεί να μην χυθεί στα πλάγια αλλά να απορροφηθεί από την τάρτα μας. Μετά από ένα τέταρτο περίπου αφαιρούμε το ταψάκι και είναι έτοιμη  ;-) !!!!

Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσουν!

Σχόλια