Ρεβίθια γάστρας με σως πιπεριάς Φλωρίνης



Υλικά:

500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από βραδύς και παραβρασμένα (όχι τελείως)
2 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ξύσμα (1-2 κουτ.γλυκού) και χυμό από 1 λεμόνι
κάρυ, αλάτι και πιπέρι
1 δαφνόφυλλο προαιρετικά
Ελαιόλαδο

Για την σως πιπεριάς:

2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1-2 σφηνάκια ξύδι (σύμφωνα με τα γούστα σας)
2-3 σφηνάκια ελαιόλαδο
500γρ γιαούρτι στραγγιστό


Εκτέλεση:

Σ’ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα ρεβίθια αφού τα έχουμε στραγγίσει πρώτα από τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα ,το κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Βάζουμε το μίγμα σε μια γάστρα, προσθέτουμε όσο ζουμί χρειαστεί από αυτό που έβρασαν και ένα δαφνόφυλλο και ψήνουμε μέχρι να πιει τα πολλά υγρά και να μελώσει η σάλτσα.

Για την σως πιπεριάς χτυπάμε στο μούλτι την ψημένη πιπεριά Φλωρίνης μαζί με το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι. Αφού ενσωματωθούν καλά προσθέτουμε και το γιαούρτι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να δέσουν τα υλικά.

Σχόλια