Υπέροχη κερασόπιτα με κρέμα!!!



Ένα τόσο φίνο, δροσιστικό, τραγανό, μπισκοτένιο και πεντανόστιμο γλυκάκι που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε....

Υλικά:

Για την ζύμη:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
250γρ ζάχαρη
2 κουτ.γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
125γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:
500γρ γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια (αυτό που βράζει)
6 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για την γέμιση:
300γρ αποπυρηνωμένα κεράσια


Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη και ξεκινάμε να την ανακατεύουμε και να την τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να δέσει. Απλώνουμε την μισή ζύμη σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση, ρίχνουμε τα κεράσια επάνω της και την υπόλοιπη την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας και την περιχύνουμε πάνω στα κεράσια. Παίρνουμε την ζύμη που έχουμε στο ψυγείο και την θρυμματίζουμε άτσαλα πάνω στην κρέμα, καλύπτοντάς την. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς αέρα για περίπου 45' λεπτά. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση....



Σχόλια