Κέικ Μωσαϊκό


Η αγαπημένη μας συνταγή ψυγείου τώρα και σε μορφή ...Κέικ!!!

Υλικά:

375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
190 γρ. βούτυρο
3 αβγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 σφηνάκι λικέρ της επιλογής μας (εγώ βάζω αμαρέτο ή λικέρ πικραμύγδαλο)
1 1/2 κουτ.σούπας κακάο
300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
Υλικά για το γλάσο
100 γρ κουβερτούρα γάλακτος
50 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το αμαρέτο και το κακάο. Αφού το χτυπήσουμε λίγο ακόμα προσθέτουμε και το αλεύρι και τελευταία τα μπισκότα σπασμένα με τα χέρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αέρα για περίπου μια ώρα. Για το γλάσο ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τ την κουβερτούρα σε κομματάκια. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

** Λίγα μυστικά ακόμα:
Αντί για πτι-μπερ μπορείτε να βάλετε και γεμίστα μπισκότα με γεύση της επιλογής σας.
Επίσης μπορείτε να παραλείψετε το κακάο και να βάλετε μπισκότα ορεο κομμένα στα τέσσερα ή άλλα σοκολατένια μπισκότα της αρεσκείας σας.

Σχόλια