Παγωτό Lila Pause της Έλενας!!!


Υλικά:

2 morfat καλά παγωμένα από το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα
100γρ κρέμα γάλακτος
2 κεσεδάκια φράουλες κατεψυγμένες
2 σφηνάκια λικέρ φράουλας ή κονιάκ
4 κουτ.σούπας ρόφημα λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)
1 σοκολάτα γάλακτος crunch
1 λευκή σοκολάτα crunch
4 κουτ.σούπας μαρμελάδα φράουλα


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τις φυτικές σαντιγες με το ζαχαρουχο παρα πολυ καλα,μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.Χτυπάμε στο μουλτι τις φράουλες οπως είναι παγωμένες και τις προσθέτουμε στο μείγμα.Συνεχίζουμε ρίχνοντας το λικέρ και το ρόφημα λευκής σοκολάτας.Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι τις σοκολάτες(ξεχωριστά την μία απο την άλλη) και προσθέτουμε σε κάθε μία 50γρ κρεμας γάλακτος ώστε να δημιουργησουμε μία σάλτσα σοκολάτας.Σε ενα μεγάλο και ψηλό μπολ ρίχνουμε την μιση ποσότητα της κρέμας και κουταλιές εδώ και εκεί απο την μισή ποσότητα της μαρμελάδας και των σοκολατών.Με ενα καλαμάκι ανακατεύουμε πολυ ελαφρά (όχι να ομογενοποιηθεί το μείγμα απλά να ενσωματωθεί ελαφρώς με την κρέμα).Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες και απολαμβάνουμε....

.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα! Για το παγωτό lila pause όταν λέτε 2 κεσεδάκια φράουλες τι ποσότητα εννοείτε? Περίπου γραμαρια?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και σε εσάς και ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου...λοιπόν ένα κεσεδακι είναι περίπου 400-500γρ...αναλόγως τον μανάβη :-P (γι'αυτό δεν έγραψα και ακριβή γραμμάρια,θεώρησα πιο απλό και εύκολο το κεσεδακι που παντού είναι ίδιο)...θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σας αν το φτιάξετε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου