Super υγρή σοκολατόπιτα της Έλενας!!!


Υγρή, ζουμερή και πανεύκολη σοκολατόπιτα χωρίς έξτρα σιροπάρισμα που θα σας πάρει τα μυαλα!!!

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά 
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ.γλυκού μπέικιν
2 βανίλιες
Γλάσο:
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
200γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ.σούπας μέλι


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε το γάλα, το αβγό και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε το χτύπημα (είτε με έναν αβγοδάρτη είτε με το μίξερ) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και αρχίζουμε να ρίχνουμε το μπέικιν, την σόδα και το αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε το κακάο και αφού το ανακατέψουμε μία τελευταία φορά το αδειάζουμε σε λαδομένο ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30'-45' λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε το γλάσο.
Για το γλάσο βάζουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει, την αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και το μέλι, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και περιχύνουμε στην σοκολατόπιτά μας...

Σχόλια