Μελιτζανόπιτα της Έλενας!


Yλικά:

Φύλλο:
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί
4 κουτ.σούπας λάδι
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση:
3-4 μελιτζάνες φλάσκες σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά σε κυβάκια
3-4 φρέσκες ντομάτες ώριμες τριμμένες
Λίγο φρέσκο βασιλικό
350 γρ φέτα τριμμένη με τα χέρια
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, το κρασί, το λάδι, την ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι έως η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας και να είναι ελαστική.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. 
Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, τις βάζουμε σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και προσθέτουμε την ντομάτα και τον βασιλικό. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις ακόμα.Το βγάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι και την φέτα.Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδώνοντας κάθε ένα τη φορά.

 Περιχύνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

 Χαράζουμε την πίτα μας, την λαδώνουμε και ραντίζουμε με νερό.

 Σε αυτό το σημείο εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° -200° αέρα με αντιστάσεις για περίπου μία ώρα.


Σχόλια