Χοιρινή τηγανιά της Έλενας!

 Ένα πεντανόστιμο και πολύ απλό φαγάκι που μπορεί να φτιάξει με επιτυχία και ο πιο αρχάριος και να γλείφει και τα δάχτυλά του ο πιο έμπειρος 😜😋😁!!


Υλικά:

1 κιλό χοιρινή σπάλα σε κύβους (όχι πολύ μικρούς γιατί κατα τον βρασμό θα μείνει το μισό σχεδόν)
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 κουτ.σούπας αλεύρι
2 κουτ.γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές μέχρι να "χρυσίσει". Προσοχή δεν ρίχνουμε όλο το χοιρινό μονομιάς γιατί θα δημιουργηθεί υγρασία και δεν θα θωρακιστεί όπως πρέπει. Θα το τσιγαρίσουμε σε δύο ή τρεις δόσεις, τόσες ώστε να μην είναι τα κομμάτια του κρέατος στριμωχτά μέσα στο τηγάνι. Όταν τελειώσουμε με το τσιγάρισμα προσθέτουμε και τις πιπεριές, τον κουρκουμά και την ρίγανη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού αφήσουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε και το λεμόνι που προηγουμένως έχουμε διαλύσει μέσα την μουστάρδα, το αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε να είναι στο ίδιο ύψος με το κρέας (όχι παραπάνω). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα (μέχρι να τρυπήσουμε το κρέας με το πιρούνι και να "διαλύεται"). Διαλύουμε το αλεύρι με 3-4 κουτ.σούπας νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό μας. Κουνάμε την κατσαρόλα με προσοχή να πάει παντού και μόλις "δέσει" η σάλτσα μας το αφαιρούμε από το μάτι. Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.... Καλή απόλαυση!!!


Λίγα μυστικά ακόμα:

*Αν μαγειρέψετε το κρέας σας σε χύτρα θα μειώσετε το χρόνο βρασμού στο μισό ή και παραπάνω ανάλογα την χύτρα σας.

Σχόλια