Πεντανόστιμα,μαμαδίστικα κολοκυθάκια με κιμά!!!

 Υλικά:

300γρ κιμά της αρεσκείας μας
12-14 κολοκυθάκια μικρά κατάλληλα για γέμισμα
1/2 φλυτζ.τσαγιού ρύζι
1/2 φλιτζ. τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό απο 2 λεμόνια (1 για την γέμιση και 1 για την σάλτσα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
3-4 κουτ.σούπας αλεύρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε ένα "καπάκι"στο κάθε κολοκύθι και αδειάζουμε το εσωτερικό του.  περίπτωση που τα κολοκυθάκια μας είναι μεγάλα δεν διστάζουμε να τα κόψουμε σε δύο ή τρία κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι με τον κιμά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, τα αρωματικά μας, το αλατοπίπερο και το ρύζι. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και αφού το αφήσουμε να πάρει 2-3 βράσεις, το αποσύρουμε από την φωτιά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Τα τοποθετούμε σε μία γάστρα με τα "καπάκια" τους, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι περίπου και νερό μέχρι να φτάσει στο ύψος σχεδόν των κολοκυθιών, σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και με προσοχή αφαιρούμε το μισό σχεδόν ζουμάκι του. Μέσα στο ζουμάκι που αφαιρέσαμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και διαλύουμε μέσα το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάλι πίσω στην γάστρα και την κουνάμε κυκλικά για να πάει παντού και να ομογενοποιηθεί με την υπόλοιπη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια