Banana chokoflan της Έλενας!!!
 Αυτό το μεξικάνικο έδεσμα, με ζουμερό κέικ στη βάση και βελούδινη κρέμα καραμελέ από πάνω θα το έχετε ακούσει όλοι.... αν δεν το έχετε δοκιμάσει.... ΤΡΕΞΤΕΕΕ... Στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα την προσωπική μου πινελιά βάζοντας μπανάνες που είχαν παραωριμάσει και κάπως ήθελα να τις αξιοποιήσω... και το αποτέλεσμα εξέπληξε ακόμα και έμενα.... ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΕΜΕΕΕ.... είναι που είναι απίστευτο γλυκό, έρχεται η μπανάνα και δένει τόσο με την σοκολάτα και την καραμέλα που η γεύση κυριολεκτικά απογειώνεταιιιι !!!!Φτιάξτε το ο πωσ δή πο τε.... 😉

Υλικά:
Για το κέικ
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού βανίλια
½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1 κούπα ζάχαρη
4 εξαιρετικά ώριμες μπανάνες
2 κουτ.σούπας κακάο
3 κουτ. της σούπας γάλα
Για την κρέμα:
3 αυγά
200γρ τυρί κρέμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
1 συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ή σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση:
Κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα ,το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και  προσθέτουμε τις μπανάνες, τη βανίλια ,το  λάδι, το κακάο και το γάλα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει λείο.
Λαδώνουμε πάρα πολύ καλά μία μεγάλη φόρμα για κέικ (28 εκ τουλάχιστον ) και στρώνομε στον πάτο της καραμέλα. Περιχύνουμε το μείγμα του κέικ.
Για την κρέμα
Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από το μείγμα του κέικ και καλύπτουμε πολύ καλά με ένα αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε την φόρμα σε ένα βαθύ ,μεγάλο ταψί και γεμίζουμε το με ζεστό νερό  περίπου 2,5 εκ ύψος..
Ψήνουμε για 1 ώρα όπως είναι και άλλη μισή περίπου ώρα ξεσκέπαστο (ή μέχρι να βγει το μαχαίρι από το κέικ καθαρό).
Αφήνουμε το chokoflan μας να κρυώσει πολύ καλά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε με πολύ προσοχή. Γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον καραμέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.



Λίγα μυστικά ακόμα:

*Σε περίπτωση που δεν έχετε τόσο μεγάλη φόρμα για κέικ χρησιμοποιήστε δύο μεσαίου μεγέθους αλλά χωρίστε σε δύο ίσα μέρη το μείγμα του κέικ και της κρέμας ζυγίζοντάς τα εξ αρχής.
**Εάν χρησιμοποιήσετε καραμελωμένο ζαχαρούχο για επικάλυψη, προσθέστε του σταδιακά ελάχιστο συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να αποκτήσει την ρευστότητα που θέλετε.


Σχόλια