Πηλιορήτικη πιπερόπιτα με χειροποίητο φύλλο!!!
Αχ αυτήν την πιτούλα, την είχαμε δοκιμάσει πριν χρόνια σε ένα ταξίδι μας στο Πήλιο και από τότε έγινε από τις αγαπημένες πίτες της οικογένειάς μας... τώρα δε που οι πιπεριές του μπαξέ μας είναι στο φόρτε τους δεν γινόταν να μην φτιάξω μια... Σας δίνω την συνταγή λοιπόν για να την απολαύσετε όλοι!

Υλικά:

Για το φύλλο:
1/2 ποτήρι νερού νερό
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκού.κοφτό αλάτι
1/4 ποτήρι νερού ξύδι
Αλεύρι κίτρινο όσο πάρει (περίπου 300γρ,αναλογαμισή το μέγεθος του ποτηριού και την θερμοκρασία του περιβάλλοντος)
Για την γέμιση:
1 κιλό πιπεριές κέρατα
1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
4 αβγά χτυπημένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
3 κουτ.σούπας ρύζι
250γρ φέτα
250γρ ανθότυρο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού και τα ανακατεύουμε στο μίξερ με τον γάντζο ή με έναν αβγοδάρτη αν το φτιάξουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη τροφίμων και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30' λεπτά. Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα μαγαλούτσικο ταψί και χωρίζουμε την ζύμη μας σε τέσσερα μπαλάκια. Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας όσο πιο λεπτά μπορούμε.

 Διπλώνουμε το φύλλο στον πλάστη μας και το σουρώνουμε από τις άκρες απαλά. Το στρώνουμε με προσοχή στο ταψί χωρίς να χαλάσουμε τις τσακίσεις, με αυτόν τον τρόπο η πίτα μας θα είναι πολύ τραγανή.

 Λαδώνουμε το φύλλο και στρώνουμε άλλο ένα από πάνω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση και επαναλαμβάνουμε δυο στρώσεις φύλλα λαδώνωντάς κάθε φορά.


 Χαράζουμε την πίτα μας ,την λαδώνουμε και την ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180° αέρα με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια