Τούρτα Πορτοκαλάδα!

Μία από τις αγαπημένες μου παιδικές συνταγές που έφτιαχνε η αγαπημένη μου θεία, με ελάχιστες τροποποιήσεις τώρα από εμένα. Πολύ δροσιστική, νόστιμη, εύκολη και διαφορετική από τις γνωστές τούρτες αυτού του είδους. Δοκιμάστε την και θα σας ανταμείψει...


Υλικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ
1 πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη
2 μόρφατ ή ερμόλ παγωμένα από το ψυγείο
300 γρ ζάχαρη άχνη
150 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
300 γρ μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
Λικέρ της αρεσκείας μας
4 κουτ.σούπας γεμάτες κορν φλάουρ



Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα μόρφατ να αφρατέψουν και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη και το λικέρ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μείγμα τα αμύγδαλα και τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Βρέχουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στην πορτοκαλάδα και στρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο δίσκο. Στρώνουμε μία στρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά. Στην τελευταία στρώση, κρατάμε λίγη από την κρέμα για την διακόσμηση γύρω γύρω και όπου αλλού θέλουμε όταν την ξεφορμάρουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 600γρ από την πορτοκαλάδα και αφαιρούμε ένα φλιτζανάκι του τσαγιού για να διαλύσουμε το κορν φλάουερ. Όταν ζεσταθεί η πορτοκαλάδα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε πάνω στην τούρτα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε την τούρτα και με ένα καρνέ διακοσμούμε με την κρέμα που είχαμε κρατήσει.



Λίγα υλικά ακόμα:

*Για πιο έντονο χρώμα στην κρέμα πορτοκαλάδας, μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο.
**Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού αρκεί να δοκιμάσουμε και να σιγουρευτούμε οτι είναι πολύ γλυκός.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου