Ροδακινόπαστα!!!


Ένα πολύ γρήγορο, εύκολο, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλύκισμα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού...

Υλικά:

6 ροδάκινα κομπόστα
6 κουτ.σούπας ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
300γρ κρέμα γάλακτος
Λίγο αμύγδαλο προαιρετικά για από πάνω
Για το παντεσπάνι:
3 αβγά
2 κουτ.γλυκού μπέικιν
1/3 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/3 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ.σούπας νερό
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας χτυπώντας αρχικά τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το μπέικιν και τέλος το νερό με τις βανίλιες. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200° αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά (τεστάροντας οπωσδήποτε με ένα μαχαίρι ότι έχει ψηθεί).
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ τα ροδάκινα και τα πατάμε με το πιρούνι ή με το εργαλείο για τον πουρέ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε πολύ ελαφρά με ένα πινέλο, με το σιρόπι από την κομπόστα και του κάνουμε πολλές τρύπες πατώντας το με την πίσω μεριά μίας κουτάλας.

 Περιχύνουμε επάνω το μείγμα με την κομπόστα και το απλώνουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια ώστε να πέσει μείγμα και μέσα στις τρύπες. 

Τέλος καλύπτουμε με την σαντιγί και διακοσμούμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και λεπτές φετούλες ροδάκινο. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και απολαμβάνουμε....



Σχόλια