Τυροπιτάκια & Λουκανοπιτάκια με τριφτή, κρασάτη ζύμη της γιαγιάς!!!


Αυτά τα πιττάκια μυρίζουν γιαγιούλα ...είναι από τις συνταγές που είναι έντονα συνδεδεμένες με την παιδική μου ηλικία, με τόσο όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις... Μία συνταγή που γίνεται κυριολεκτικά στο τσακ μπαμ, με ελάχιστα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας... Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε... δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Υλικά:

1ποτήρι κρασιού ρετσίνα
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού ξηρή μυζήθρα τριμμένη σαν πούδρα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την γέμιση:
300γρ φέτα
1 αβγό
Λίγο πιπέρι
      ή
Λουκανικάκια κοκτέιλ


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε πάχος ενός εκατοστού περίπου και κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ. 

Βάζουμε στο κέντρο κάθε κύκλου ένα κουταλάκι από την γέμιση, το διπλώνουμε στην μέση και πατάμε τις άκρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Για την γέμιση, θα χτυπήσουμε το αβγό με λίγο πιπέρι και θα προσθέσουμε την φέτα τριμμένη.
Αν βάλουμε λουκανικάκια τα βάζουμε ολόκληρα όπως είναι...

Καλή επιτυχία!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου