Προφιτερόλ του θανάτου με lacta φράουλα!!!



Υλικά:

Για τα choux
150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
100 γρ. νερό
80 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη (περίπου ½ κ.σ.)
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. αβγά (περίπου 5 αβγά μεσαίου μεγέθους – για να είμαστε σίγουροι, τα ζυγίζουμε)

Κρέμα γέμισης choux
150 γραμμάρια lacta με γέμιση κρέμα φράουλας
200 ml Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 Σοκολάτα επικάλυψης
1 λίτρο γάλα
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
4 αυγά ολόκληρα
40 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
200γρ lacta
2 κουτ.σούπας κακάο

Για την σαντιγί:
1 φακελάκι garni με την αναγραφόμενη δόση γάλατος

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τα choux εκτός από το αλεύρι και τα αβγά. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σφίξει και να ξακολάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ανακάτεμα για να ψηθεί το αλεύρι και όπως είναι το μείγμα το μεταφέρουμε στο μίξερ με το φτερό, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα να κρυώσει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά και μόλις το μείγμα μας αποκτήσει μια ωραία λεία και σχετικά ρευστή υφή, το μεταφέρουμε όπως είναι σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος "μπαλάκια" σε μέγεθος καρυδιού.

  Ψήνουμε στους 200° αντιστάσεις μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.Προσοχή, δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν ροδίσουν γιατί θα μας ξεφουσκώσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε.

 Για την γέμιση,ζεσταίνουμε πολυ καλα την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την lacta φράουλα.Αποσύρουμε από την φωτιά,αφήνουμε λίγο μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε πολυ καλά να ομογενοποιηθεί.Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την σοκολάτα επικάλυψης βάζοντας το αλεύρι,το κακάο και την ζάχαρη  σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα  αυγά και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την lacta και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε την κρέμα της lacta (για την γέμιση) από το ψυγείο και την χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σφιχτή μους. Την μεταφέρουμε σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα choux μας μέχρι να ξεχειλίσουν.

 Βάζουμε 4-5 choux σε ποτήρια της αρεσκείας μας, ή όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτουμε με την σοκολάτα. Γαρνίρουμε με την σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.


Λίγα μυστικά ακόμα:
* Η δόση αυτή βγάζει 8 μεγάλα (ατομικά) μπολ παγωτού.

** Τα choux που ενδεχομένως σας περισσέψουν τα φυλάτε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη για οποιαδήποτε άλλη χρήση.
*** Αν θέλετε πιο ανάλαφρη την υφή της σοκολάτας επικάλυψης,χτυπήστε και το δεύτερο φακελάκι garni ξεχωριστά,και ενσωματώσετε το στην σοκολάτα.

Σχόλια