Χαλβάς μπανάνα-σοκολάτα, μανταρίνι με αμύγδαλα!!!


Ένας διαφορετικός διπλός χαλβάς!!! Ελαφρύς και απίστευτα νόστιμος που θα καταπλήξει εσάς και τους φίλους σας!!!Δοκιμάστε τον οπωσδήποτε....


Υλικά:

2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. τσαγιού φυτικό βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
5 φλιτζ. τσαγιού νερό
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα
2 κουτ.σούπας κακάο
1 1/2 μπανάνα κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό μανταρινιού
2/3 φλιτζ. τσαγιού αμαρέτο ή  πικραμύγδαλο


Εκτέλεση:

Σ’ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτάκια. Το βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το λικέρ.
Σε μία άλλη φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε μέσα το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χρυσαφίσουν. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να το πάρει όλο (όπως ανακατεύουμε η κατσαρόλα να μένει καθαρή έτσι καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο). Προσθέτουμε την μπανάνα αφού πρώτα την έχουμε περάσει από λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στην φόρμα μας. Διαλύουμε το κακάο στο χυμό του μανταρινιού και τον προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Το στρώνουμε πάνω από το λευκό μας μείγμα και τον σκεπάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.



Λίγα μυστικά ακόμα:
*Είναι πολύ σημαντικό να μην βιαστούμε να το βγάλουμε από το μάτι γιατί όταν το ξεφορμάρουμε θα "αφήνει" το βούτυρο. Μόνο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας εντελώς και μένει καθαρή σημαίνει ότι είναι έτοιμο... αλλιώς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
**Ταιριάζει υπέροχα με γλάσο σοκολάτας το οποίο το φτιάχνετε λιώνοντας σε μπεν μαρι μία κουβερτούρα γαλακτος με 80γρ κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο ή 1 κουβερτούρα κλασική με λίγο σπορέλαιο (1-2 κουτ.σούπας) αν θέλετε να είναι νηστίσιμο και το γλάσο ;-)

Σχόλια