Μελιτζανοσαλάτα!!!

Η πιο νόστιμη, ανάλαφρη, βελούδινη μελιτζανοσαλάτα που έχετε φάει μόλις με 4 υλικά 🍆🍆🍆🍆!!!


Υλικά:

4-5 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι



Εκτέλεση:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες σε δύο τρία σημεία ,τις τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε στο γκριλ στην πιο δυνατή θερμοκρασία μέχρι να, μαυρίσουν εξωτερικά.Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις σκεπάζουμε για πέντε λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε την σάρκα σε ένα μούλτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη δοκιμάζοντας για το αλάτι ή το ξύδι σύμφωνα με τα γούστα μας. Ελαιόλαδο ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να αποκτήσει η μελιτζανοσαλάτα μας την υφή που θέλουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες και απολαμβάνουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα:

*Εαν Θέλουμε ακόμα πιο πλούσια γεύση, προσθέτουμε 2-3 κουτ.σούπας μαγιονέζα 😉
**Δεν σας έδωσε ακριβή δοσολογία στο ελαιόλαδο γιατί παίζει ρόλο το πόσο μεγάλες ή ψωμομένες είναι οι μελιτζάνες,οπότε και δεν μπορεί να υπολογιστει.

Σχόλια

  1. Αν θελουμε ακομη πιο ωραια γευση εκτος απο τη μαγιονεζα ριχνουμε και φετουκα τυρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και είμαι της άποψης οτι στην απλότητα βρίσκεται το κάλος...γι'αυτό και έδωσα την πιο απλή εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας...επειδή η γεύση όμως είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα έδωσα και την εναλλακτική της μαγιονέζας...και επειδή η μαγειρική είναι πρώτα από όλα εξερεύνηση νέων γεύσεων και συνταγών θα δοκιμάσω οπωσδήποτε και την δική σας εκδοχή...και που ξέρεις μπορεί να με εκπλήξει ευχάριστα...Σας ευχαριστούμε πολύ.λοιπόν που την μοιραστήκατε μαζί μας :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου