Bασική συνταγή για αφράτα μπιφτέκια!!!!

Λοιπόν φίλοι μου, σας έχω την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σούπερ αφράτες και ζουμερές μπιφτεκάρεεεςςς!!!!


Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (ή 1/2 κιλό μοσχαρίσιος και 1/2 κιλό χοιρινός κιμάς)
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αβγό
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
1 σφηνάκι ξύδι
3/4 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 κουτ.σούπας ρίγανη
1 κουτ.σούπας κουρκουμά (προαιρετικά)
1/2 φλιτζ.τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
Αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση:

Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μαλακώσει. Το μυστικό για αφράτα μπιφτέκια είναι το πολύ καλό ζύμωμα. Για το λόγο αυτό λοιπόν ξεκινάμε βάζοντας σε μία λεκάνη τον κιμά και προσθέτουμε διαδοχικά ένα ένα τα υλικά μας ζυμώνοντας κάθε φορά πολύ καλά. Όταν βάλουμε όλα τα υλικά και κάνουμε το τελευταίο ζύμωμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων τον κιμά και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον να "δέσουν" τα υλικά. Εάν δεν έχουμε σκοπό να τα ψήσουμε απευθείας, δεν χρειάζεται να τα βάλουμε στο ψυγείο. Τα πλάθουμε απευθείας στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τα ψήνουμε είτε σε αντικολλητικό σχαροτήγανο είτε στο γκριλ σε ταψί με ελάχιστο νερό ,που έχουμε τοποθετήσει σχάρα από πάνω. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι δυνατή και να γίνει μόνο ένα γύρισμα όταν πάρουν χρώμα. Δεν θέλουν υπερβολικό ψήσιμο για να μην στεγνώσουν. Περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά.


Λίγα μυστικά ακόμα:
*Το ψωμί το στραγγίζουμε από το νερό πριν το βάλουμε στον κιμά και το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας.
**Προσέχουμε τα μπιφτέκια μας να έχουν 2-2.5 δάχτυλα πάχος για να μην στεγνώσουν κατά το ψήσιμο.
***Η δόση αυτή βγάζει περίπου 15 μπιφτέκια,ανάλογα το μέγεθος βέβαια.

Σχόλια