Νηστίσιμα μακαρόνια με "κιμά"!!!

 Πριν κάποια χρόνια δοκίμασα να φτιάξω μακαρόνια με "κιμά" από σόγια... παρόλο που τον περιποιήθηκα όσο πιο πολύ μπορούσα με αρωματικά και άλλα υλικά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε καθόλου, συν ότι η σόγια χρειάζεται μία ειδική προεργασία πριν μαγειρευτεί και δεν ήταν καθόλου πρακτική. Όταν δε έτυχε κάποια στιγμή να διαβάσω και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για αυτήν πείστηκα να μην ξαναφτιάξω ποτέ. Μία μέρα λοιπόν που είχα φρέσκα μανιτάρια στο ψυγείο μου και ήθελα να καταναλωθούν άμεσα, μου ήρθε η ιδέα.... το αποτέλεσμα??? μακράν καλύτερο από αυτό της σόγιας, πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του και πολύ οικονομικό! Ο γιος μου δε ούτε που κατάλαβε την διαφορά και το καταβρόχθισε όπως τα κανονικά μακαρόνια με κιμά 😂😊😁😜... Για να μην σας κουράζω άλλο λοιπόν... ορίστε η περιβόητη συνταγή 😊!



Υλικά (για 3-4 άτομα):

1 πακέτο φρέσκα λευκομανίταρα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
1 μπαχάρι
1 γαρίφαλο
1/4 κουτ.γλυκού κανέλα
2 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/3 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1/4 κουτ.γλυκού τσίλι ή πιπέρι Καγιέν (προαιρετικά)
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια Νο 10


Εκτέλεση:


Χτυπάμε τα μανιτάρια στο μούλτι τόσο ώστε να θυμίζουν στην όψη μαγειρεμένο κιμά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ,με το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ,τα μπαχαρικά και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε και την φρέσκια ντομάτα, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με μακαρόνια της επιλογής μας 😉!

Σχόλια